Foredrag
Humoristisk og informativ. Ord og bevægelse. På Dansk og/eller Engelsk. Frivillig publikumsdeltagelse.

Dansk historie i aktion!
I 1992 begyndte jeg at samarbejde med flere museer og middelaldercentre for at skabe en mere publikumsvenlig måde at formidle dansk historie på. Alle vores forestillinger og opvisninger bliver skræddersyet for at passe til stedets historie, tidsalder og emne. Det er sjove og aktion-prægede forestillinger, der appellerer til enhver aldersgruppe. 

Vi har bl.a. optrådt på:

  • Krigsmuseet: Turneringer og actionshows med wirestunts og fægtning
  • Bornholms Middelalder Center: Actionshows baseret på dansk historie
  • Kronborg Slot / Nationalmuseet: Renæssance-/middelalderturneringer og  improvisationsteater, som fører publikum tilbage i tiden for at levendegøre slottet og de historiske personer der en gang færdedes der
  • Esrum Kloster: Instruktion og udvikling af forestillingsprojekt om munkelivets historie sammen med lokale deltagere
  • Kalundborg Museum og Kirke: Hjælp til udvikling af ’middelalderdage’ med  instruktion af lokale deltagere i skuespil- og stemmeteknik (herudover optræden med skuespil og sang)

Edutainment
Vi tilbyder også forestillinger som ”edutainment”, en levende formidlingsform, der er en kombination af ”education” og ”entertainment”, mere forestilling end foredrag. Vores forestilling består af informative og humoristiske indslag samt actionprægede shows, der inddrager publikum og appellerer til alle aldersgrupper.

Foredragskoncert med Gospel Joy
Trioen tilbyder en underholdende foredragskoncert (varighed 45 – 60 min.) om gospelmusikkens historie. Fælles for alle arrangementer er, at publikum alt efter ønske bliver inddraget til aktivt at synge med og får lejlighed til at flirte med den helt særlige energi og drive, der kendetegner gospel. Trioen akkompagneres af Peter Lyster (klaver, tromme, okulele m.m.), men kan også bookes som a capella trio, hvis dette ønskes.

Forældre/barn stunt
Et spændende kig bag kameraet om hvordan man laver stunts og kampscener for film og teater. Børnene får lov til at slås med deres forældre i løbet af disse 2-3 timers foredrag. Seancen ender med, at vi ser klip fra rigtige stunts i filmverdenen.

Europæiske våbens historie:
30 minutters “actionfyldt” fortælling og opvisning om sværdets udvikling i Europa, samtidig med at udforske spørgsmålet: hvad har moden med sværdet at gøre?

Kvindelige Krigere
Amazonerne, frygtede og grusomme kvinder, der slog deres drengebørn ihjel, levede uden mænd og skar brystet af…Men har de virkelig levet? Er det sådan, kvindelige krigere er? og hvor mange har der været gennem tiderne? Var der flere end Jeanne d’Arc?

Dette er en action-præget, visuelt historisk udforskning af hvorfor vi kun har hørt om Jeanne d’Arc og en håndfuld andre kvinder.

Foredraget introducerer nogle af de mange krigerkvinder der har eksisteret og de myter der er udspunget fra disse stærke og farverige kvinder. Forestillingen skaber refleksion over, hvad kendskab til kvindelige krigere kan betyde for os i det moderne samfund.

Jeg tager udgangspunkt i “kvindelige krigere” for at udforske emner som sociale normer, kønsroller og ligestilling. Mit budskab er at ligestilling ikke burde eksistere som et emne. For at samfundet kan blive sundere og mere afbalanceret, må vi tillade og opmuntre mennesker til at være deres bedste ved at finde og bruge de evner og kapaciteter de er født med. 

Foredraget kan tilpasses i henhold til sted og fokus (kønsroller, hvad er en god leder, ligestilling, emneuge på skoler, historiske aspekter, forretningskvinder, etc.). Præsentationen kan være enten rent foredrag med power point eller suppleret med scener der demonstrerer forskellige slags kampformer.

Middelaldervåben
Man oplever skæg og ballade, når Ridder Esben og hans væbner gennemgår våben fra deres tid (året 1350). Koncepter som ridderlighed og ære sættes i fokus. Dette foredrag bruges ofte i forbindelse med tema uger på skoler og fritidsinstutitioner.

Renæssancefægtning
Træningen af en prins. En morsom og spændende historisk oplevelse af fægtning fra 1450 til 1650. Kong Christian d. 4’s italiensk fægtemester, Salvatore Fabris giver et indblik i de våbenteknik der findes i de Europæiske hoffer.

Action Art | Skråplanet 31, 3500 Værløse | CVR: 17573780
Phone: +45 40 79 26 79 | Mail: tina@actionart.dk