Kvindelige Krigere
Amazonerne, frygtede og grusomme kvinder, der slog deres drengebørn ihjel, levede uden mænd og skar brystet af…Men har de virkelig levet? Er det sådan, kvindelige krigere er? og hvor mange har der været gennem tiderne? Var der flere end Jeanne d’Arc?
Dette er en action-præget, visuelt historisk udforskning af hvorfor vi kun har hørt om Jeanne d’Arc og en håndfuld andre kvinder.
Foredraget introducerer nogle af de mange krigerkvinder der har eksisteret og de myter der er udspunget fra disse stærke og farverige kvinder. Forestillingen skaber refleksion over, hvad kendskab til kvindelige krigere kan betyde for os i det moderne samfund.
Jeg tager udgangspunkt i “kvindelige krigere” for at udforske emner som sociale normer, kønsroller og ligestilling. Mit budskab er at ligestilling ikke burde eksistere som et emne. For at samfundet kan blive sundere og mere afbalanceret, må vi tillade og opmuntre mennesker til at være deres bedste ved at finde og bruge de evner og kapaciteter de er født med.
Foredraget kan tilpasses i henhold til sted og fokus (kønsroller, hvad er en god leder, ligestilling, emneuge på skoler, historiske aspekter, forretningskvinder, etc.). Præsentationen kan være enten rent foredrag med power point eller suppleret med scener der demonstrerer forskellige slags kampformer.
Middelaldervåben
Man oplever skæg og ballade, når Ridder Esben og hans væbner gennemgår våben fra deres tid (året 1350). Koncepter som ridderlighed og ære sættes i fokus. Dette foredrag bruges ofte i forbindelse med tema uger på skoler og fritidsinstutitioner.
Renæssancefægtning
Træningen af en prins. En morsom og spændende historisk oplevelse af fægtning fra 1450 til 1650. Kong Christian d. 4’s italiensk fægtemester, Salvatore Fabris giver et indblik i de våbenteknik der findes i de Europæiske hoffer.